Жасқа байланысты санитарлық білім
Балаларға стрессті жеңуге көмектесіңіз.
* Үйде қолайлы жағдай жасаңыз.
* Балаларға гигиена ережелерін үйрету:
* қолды жиі жуу,
* тінге немесе шынтаққа түшкіру немесе жөтел
* Көзге, ауызға немесе мұрынға тигізбеңіз.
* Қолды тазартқыш.
* Әлеуметтік қашықтық практикасы
Жасы санитарлық ағарту Мектепке дейінгі жас
Сюжеттік-манипуляциялық белсенділік және рөлдік ойындар
* Қол жуу кезінде ән айт-20 секунд.
* Қолды жиі және уақтылы жуу үшін сыйақы.
* Науқасқа белгілер мен жанашырлықты көрсету үшін қуыршақтарды қолданыңыз.
* Қашықтықты бақылау үшін оларға "қанаттарының" қозғалысын көрсетіңіз.
Жасы санитарлық ағарту бастауыш мектепке қабылдау
2. Оқулық
Микробтардың қалай таралуы мүмкін екенін көрсететін жаттығулар мен бейнелерді қолданыңыз.
* Қиын жағдайға балалардың әртүрлі реакцияларын талқылаңыз.
* Оқушыларға жұқтыру қаупі жоғары мінез-құлықты талдауға және кез-келген қателерді түзетуге кеңес беріңіз.
Жасы санитарлық ағарту орта сынып оқушылары
3. Құрдастарымен қарым-қатынас
* Оқушыларға өз отбасылары үшін салауатты мінез-құлықты модельдеуге болатындығын ескертіңіз.
* Студенттерді науқастардың стигматизациясын болдырмауға шақырыңыз.
* Оқу процесіне тиісті санитарлық білім беруді қосыңыз (пандемия тарихы, вирустарды зерттеу, аурудың таралуы және вакцинацияның маңыздылығы, медиа сауатсыздық, ...)
Жасы санитарлық ағарту жоғары сынып студенттері
4. Білім беру және кәсіби қызмет.
Әлеуметтік жауапкершілікті алуға ықпал ету. * Оқу процесіне тиісті санитарлық білім беруді қосыңыз (пандемия тарихы, вирустарды зерттеу, аурудың таралуы және вакцинацияның маңыздылығы, медиа сауаттылық)
Оқушылардың дұрыс тамақтану принциптері
Сіз жейтін және ішетін барлық нәрсенің мәні бар. Өнімдердің дұрыс үйлесуі сізге қазір және болашақта сау болуға көмектеседі. Негізгі тағамдар-дәнді дақылдар мен құлпынай (күріш, сұлы, жүгері қауызы, арпа, Нан, макарон, жарма, картоп, сұлы жармасы және торттар - дәнді дақылдардың мысалы). Eat түрлі өнімдер.
Тағамдар ретінде тәтті тағамдардан гөрі шикі көкөністер мен жаңа жемістерді таңдаңыз (печенье, пирожныйлар мен шоколад). Көкөністер мен жемістерді асыра пайдаланбаңыз, себебі бұл маңызды дәрумендердің жоғалуына әкелуі мүмкін.
Егер сіз консервіленген немесе кептірілген көкөністер мен жемістерді қолдансаңыз, тұз бен қант қосылмаған сортты таңдаңыз. Ақуызға бай тағамдар: бұршақ (мысалы, жасымық, бұршақ, бұршақ, бұршақ, жануарлардан алынатын өнімдер (мысалы, ет, балық, жұмыртқа), жаңғақтар. Мүмкін болса, мысалы, майсыз немесе ақ ет, сондай-ақ сүт өнімдерін таңдаңыз. майы аз.
Тағам құрамында майлар мен майлардың орташа мөлшері болуы керек. Қанықпаған өсімдік майларын қолданыңыз (мысалы, күнбағыс немесе жүгері майы, зәйтүн майы).
Жануарлардың майларын немесе қаныққан майлардың көп мөлшерін (мысалы, май, Гей, май және пальма майы) аз қолдануға тырысыңыз. Транс фри бар дайын, пісірілген және қуырылған тағамдардан аулақ болыңыз.
Тұз бен қантты аз ішіңіз. Газдалған және басқа да қантты сусындарды тұтынуды шектеңіз (мысалы, Кола, жеміс шырындары, хош иісті сүт және йогурт сусындары).